PRIVIND LA CRUCE

PRIVIND LA CRUCE (Ioan.3:13-17)   By David (duţu) Miclea


***La crucea de la Golgota şi-a făcut întîlnirea Dumnezeu cu omenirea (duţu)

 

*Cuvîntul de învăţătură: Si, dupa cum a inaltat Moise sarpele in pustiu, tot asa trebuie sa fie inaltat si Fiul omului, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan.3:14-15).

***În felul în care Moise a ridicat în pustie pe o prăjină în faţa copiilor lui Israel un şarpe, ca toţi cei muşcaţi de şerpii veninoşi privind spre el să fie tămăduiţi, avea să fie ridicăt pe o cruce în Golgota Unicul Fiu a lui Dumnezeu, Isus Hristos, pentru omenirea întreagă, ca toţi care vor fi muşcaţi de şarpele cel vechi, diavolul, şi vor privi prin credinţă la El să fie vindecaţi.

Ce moarte teribilă, ce chin amarnic, a fost în ziua cînd mulţimea acitată l-au dat la moarte pe Isus prin răstignire.

CRUCEA DE LA GOLGOTA A FOST LOCUL UNDE:

1.Omenirea înrobită de păcat, prin veninul şarpelui cel vechi, diavolul ar putea să fie eliberată salvată.
-Pentru eliberarea de păcat, s-au construit spitale, închisori, şcoli, omul primeşte educaţie cum să fie izbăvit de păcat, toate acestea cu enormele cheltuieli care se fac n-au reuşit şi nici nu vor reuşi niciodată, ca omenirea să fie eliberată de păcat.
-La cruce acolo unde Isus a murit există un loc pentru fiecare păcătos, şi toţi cîţi doresc să fie eliberaţi se pleacă în faţa scumpului Mîntuitor Isus, prin credinţă, căinţă, recunoştinţă, un plîns amarnic de trecutul păcătos, pot să fie eliberaţi de povoara păcatelor lor.

 

 

2. La cruce omenirea poate să privească dragostea lui Dumnezeu, care a îngăduit jertfirea Unicului Său Fiu, pentru orice păcătos.
-Nu va găsi omenirea niciunde şi niciodată aşa mare dragoste ca şi dragostea lui Dumnezeu arătată prin Fiul Său la cruce, e ceea mai mare dragoste: Nu este mai mare dragoste decat sa-si dea cineva viata pentru prietenii sai. (Ioan.15:13).

 

 

3. La cruce se poate vedea dreptatea lui Dumnezeu.
-Păcătosul pentru a lui păcate trebuia pedepsit cu moartea; Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru. (Rom.6:23).
-În dreptatea Sa Dumnezeu a făcut aceasta, Fiul Său S-a încărcat cu păcatele noastre, murind la Golgota pe o cruce ca să arate marea şi desăvîrşita Lui dreptate(Isaia.53:1-12) : Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti. (Isa.53:5). Dumnezeu, in adevar, n-a trimis pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El.(Ioan.3:17).

 

 

4. Privind la cruce, poţi să vezi viitorul omenirii.
-La cruce se desparte destinul omeniri, unii spre iad, fără Isus (cei care nu îl acceptă ca Mîntuitor) unii spre rai spre glorie cu Isus, cei care au îngenuncheat prin credinţă în faţa Mîntuitorului răstignit pe o cruce la Calvar.
-Aici poţi să îţi asiguri şi tu viitorul glorios, o vei face ? Totul depinde de tine de alegerea ta…

 

 

5. Cine va putea să înţeleagă şi să măsoare pe deplin dragostea lui Dumnezeu faţă de noi, păcătoşi?
-El ne-a iubit nespus de mult pe fiecare dintre noi: Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan.3:16).

CONCLUZIE..
Cum vei privi spre cruce de aici înainte, ori mai bine zis, care va fi atitudinea ta faţă de Cel care a murit pe o cruce pentru tine?
~maieputin~

(dutu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s