POCĂINŢA OAMENILOR

POCĂINŢA OAMENILOR (Fapte.14:15)


OAMENILOR, DE CE FACETI LUCRUL ACESTA ?

*Oamenilor,de ce faceti lucrul acesta ? Si noi suntem oameni de aceiasi fire cu voi; noi va aducem o veste buna, ca sa va intoarceti de la aceste lucruri deserte la DUMNEZEUL cel viu, care a facut cerul, pamantul si marea si tot ce este in ele. El in veacurile trecute, a lasat pe toate neamurile sa umble pe caile lor, macar ca, drept vorbind, nu S-a lasat fara marturie, intrucat v-a facut bine, v-a trimis ploi din cer, si timpuri roditoare, v-a dat hrana din belsug, si v-a umplut inimile de bucurie*
Este de mare insemnatate sa stii bine de ce faci un lucru. „Oamenilor,de ce faceti lucrul acesta ?” – a fost strigatul ap.Pavel catre cei care voiau sa le aduca jertfe si cununi, lui si lui Barnaba, pentru minunea vindecarii ologului. Dupa cum avem datoria sfanta de a atrage atentia unui om care se apropie de o prapastie, fara sa stie, ca sa nu cada in ea, tot asa trebuie sa-l prevenim, duhovniceste, cand se afla pe o cale primejdioasa, care duce la pierzare. „Oamenilor,de ce faceti lucrul acesta ?”

Ar trebui sa ne intrebam, fiecare dintre noi, cu toata seriozitatea, cand facem ceva, de ce il facem, pentru ca fiecare lucru facut, atrage dupa sine urmari bune sau rele. Fiecare lucrare trebuie sa poarte pecetea Scripturii, trebuie sa fie potrivita cu invatatura apostolilor. Sa fim atenti la Scriptura Sfanta, sa fim atenti la citire, la ascultare si implinire, caci ea nu vorbeste niciodata degeaba, ea vorbeste totdeauna cu un rost. Daca este sa ne facem un bilant, o cercetare, fiecare dintre noi, acum la cumpana dintre ani, cate lucruri pe care trebuia sa le facem, lucruri scrise in Scriptura, si nu le-am facut, si tot asa, cate lucruri nepotivite cu Scriptura Sfanta, nescrise in ea, am infaptuit in timpul acesta ? „Credeti ca degeaba vorbeste Scriptura ? DUHUL, pe care L-a pus DUMNEZEU sa locuiasca in noi, ne vrea cu gelozie pentru SINE”(Iacov 4:5).

Da,DUMNEZEU ne vrea cu gelozie pentru SINE, pentru lucrarea LUI, pentru Imparatia LUI si de fapt vrea lucrul acesta pentru fericirea noastra vesnica. Daca tinem intotdeauna seama de ce spune Scriptura, in lucrarea noastra, ap.Iacov spune ca in schimb DUMNEZEU ne da un har si mai mare, pentru ca EL vrea sa ne vada cu adevarat fericiti, cu adevarat plini de lumina bucuriei negraite si vesnice, vrea sa fim impreuna cu EL. „Oamenilor, de ce faceti lucrul acesta? Si noi suntem oameni de aceeasi fire cu voi.” Smerenia este duhul in care lucreaza credinta si dragostea in slujitorul lui CHRISTOS este vasul care pastreaza toate valorile dumnezeiesti in omul credincios. Harul lui DUMNEZEU il au numai cei credinciosi si smeriti. In alta categorie de oameni nu se afla nici un fel de har.

„De aceea Scriptura zice:”DUMNEZEU sta impotriva celor mandri,dar da har celor smeriti” (Iacov 4:6). Apa harului dumnezeiesc,nu se opreste pe piscurile inalte ale mandriei omului, ci se scurge in vaile smereniei si le face sa rodeasca. Adevarata viata crestina normala este o viata de crestere in har. Cu fiecare zi primim un har si mai mare, din plinatatea LUI, si har dupa har. „Noi suntem oameni de aceeasi fire cu voi.” Daca ai DUHUL lui CHRISTOS,asa gandesti, asa spui si asa lucrezi. In urma unei fapte sau lucrari pe care le savarsesti, nu-ti atribui nimic, ci da toata slava lui DUMNEZEU, prin care s-a facut lucrarea si de la care vine orice dar bun si desavarsit. CHRISTOS este al celor smeriti. Pe ei ii foloseste EL in lucrarea LUI, iar ei Ii inalta NUMELE, dupa orice lucrare savarsita in mijlocul semenilor.

Sa nu furam slava care se cuvine numai lui DUMNEZEU, pentru ca, asa cum s-a spus, de la EL coboara orice dar bun: credinta, dragostea, puterea de a face minuni, intelepciunea de a patrunde in tainele Scripturii sfinte, etc. „Noi va aducem o veste buna, ca sa va intoarceti de la aceste lucruri deserte la DUMNEZEUL cel viu…” Lucrurile deserte sunt toate lucrurile care nu vin din DOMNUL ISUS CHRISTOS prin apostolii Sai. Cine vrea sa fie mantuit, sa primeasca si sa creada invatatura apostolilor, asa cum este ea aratata in Noul Testament, fara sa scoata ceva de la aceasta invatatura si nici sa adauge ceva la ea.

Oamenii din Listra voiau sa aduca jertfe si cununi celor doi slujitori ai lui CHRISTOS, Pavel si Barnaba. Dar nu-i acelasi lucru cand aduci tamaie, lumanari si rugaciuni unui mort, socotit sfant? Afara de DUMNEZEU si de DOMNUL ISUUS CHRISTOS, nu se cade sa aducem inchinaciuni, slava si rugaciuni la nici o creatura din cer sau de pe pamant. Cind se tin atatea sarbatori, asa zis crestine, dar care nu sunt cuprinse in invatatura apostolilor (N.T.), nu este o adaugire la la Scriptura? Deasemenea, cand se practica botezul copiilor mici, nu-i o adaugire la Scriptura?

Cand nu se accepta botezul Noutestamental, pe baza marturisirii personale de credinta, nu-i o scoatere de la acest Cuvant Sfant? Sa ne cercetam fiecare dintre noi si sa acceptam pentru viata noastra, numai ceea ce este potrivit cu Noul Testament, cu invatatura apostolilor, nu cu ceea ce au hotarat oamenii la diferite Sinoade in decursul istoriei. Cine are urechi de auzit si inima de inteles, sa asculte si sa inteleaga ce zice Bisericii DUHUL. Slavit sa fie DOMNUL! Scrisa de: MIHAI CIRITEL
~maiepuţin~
(duţu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s