OMUL NOU DECLARAT ÎN SCRIPTURI

OMUL NOU DECLARAT ÎN SCRIPTURI (2Cor.5:17) By David (duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Caci, daca este cineva in Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi. (2Cor.5:17).

1. OMUL NOU ARE O VIAŢĂ NOUĂ, CEEA VECHE S-A DUS

(a) O viaţă tot mai frumoasă: El este ca un pom sadit langa un izvor de apa, care isi da rodul la vremea lui si ale carui frunze nu se vestejesc: tot ce incepe, duce la bun sfarsit. (Ps.1:3), o viaţă care nu se vestejeşte.

(b) Omul nou are o viata inundata de apa vie: Cine crede in Mine, din inima lui vor curge rauri de apa vie, cum zice Scriptura.” (Ioan.7:38), o viaţă nesecată

. (c) OMUL NOU ARE O VIAŢĂ FĂRĂ SFÎRŞIT: Adevarat, adevarat va spun ca cine asculta cuvintele Mele si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata. (Ioan.5:24), o viaţă veşnică.

 

 

 

2. OMUL NOU TRĂIEŞTE CONDUS DUPĂ O LEGE NOUĂ

(a) Omul nou trăieşte sub legea slobozeniei: Dar cine isi va adanci privirile in legea desavarsita, care este legea slobozeniei, si va starui in ea, nu ca un ascultator uituc, ci ca un implinitor cu fapta, va fi fericit in lucrarea lui. (Iac.1:25).

(b) Omul nou trăieşte condus de legea dragostei: Va dau o porunca noua: sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii. (Ioan.13:34).

(c) Omul nou trăieştesub legea vieţii: In adevar, legea Duhului de viata in Hristos Isus m-a izbavit de legea pacatului si a mortii. (Rom.8:2).

 

 

 

3. OMUL CEL NOU ARE O SLUJBĂ NOUĂ.

(a) Lucrează împreună cu Dumnezeu: Caci noi suntem impreuna-lucratori cu Dumnezeu. (1Cor.3:9).

(b) Îl mărturiseşte pe Dumnezeu: Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului.” Amin.(Matei.28:19-20).

(c) Lucrează non-stop pînă la venirea Domnului(s-au plecare lui să-Lîntîlnească pe Domnul): A chemat zece din robii sai, le-a dat zece poli si le-a zis: „Puneti-i in negot pana ma voi intoarce.” (Luc.19:13).

 

 

 

4. OMUL CEL NOU ARE O PATRIE NOUĂ

(a) Moştenirea lui este păstrată acolo: si la o mostenire nestricacioasa si neintinata, si care nu se poate vesteji, pastrata in ceruri pentru voi. (1Pet.1:4).

(b) Este chemat acolo: De aceea, frati sfinti, care aveti parte de chemarea cereasca, atintiti-va privirile la Apostolul si Marele Preot al marturisirii noastre, adica Isus, (Evr.3:1).

(c) El ne-a pus împreună acolo: : El ne-a inviat impreuna si ne-a pus sa sedem impreuna in locurile ceresti, in Hristos Isus, (Efes.2:6).

(d) De acolo îl aşteptăm pe Isus, să vină şi să ne ducă acolo: Dar cetatenia noastra este in ceruri, de unde si asteptam ca Mantuitor pe Domnul Isus Hristos. El va schimba trupul starii noastre smerite si-l va face asemenea trupului slavei Sale, prin lucrarea puterii pe care o are de a-Si supune toate lucrurile. (Filipeni.3:20-21).

Si toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a impacat cu El prin Isus Hristos si ne-a incredintat slujba impacarii; ca adica, Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu Sine, netinandu-le in socoteala pacatele lor, si ne-a incredintat noua propovaduirea acestei impacari. (2Cor.5:18-19).

~maiepuţin~

(duţu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s