De ce sunt prietenii o comoară pentru sănătatea ta

De ce sunt prietenii o comoară pentru sănătatea ta

Prietenii adevărați sunt o adevărată binecuvântare, deoarece în aceștia poți avea încredere că îți vor fi alături nu numai la bine, ci și la greu. Oamenii dragi din jurul tău nu sunt numai un punct de sprijin, dar și o adevărată comoară pentru sănătatea ta, iar relațiile cu ei îți pot face viața mai lungă și mai frumoasă.

Când vine vorba de acele persoane dragi din jurul tău, numărul lor nu este atât de important pe cât este calitatea legăturii, subliniază Mayo Clinic.

Investiția în construirea relațiilor de prietenie puternice însă merită orice efort! Să clădești și să întreții relații de prietenie ar trebui să devină o prioritate pentru noi, însă timpul limitat, cariera, activitățile de acasă, distanța sau interesele pot face dificilă această „misiune”. Vestea bună e că niciodată nu e prea târziu să cultivi relații de prietenie, de a te bucura de acestea și de beneficiile pe care le aduc sănătății tale fizice, dar și cele mentale.

1. Prietenii te feresc de boli – un studiu a ajuns la concluzia că persoanele care au legat mai multe relații sociale au un risc mai mic de a răci, decât cei care petrec mai mult timp singuri, notează publicația Health. Un alt studiu a arătat că relațiile de prietenie pot ajuta la micșorarea riscului de dezvoltare a problemelor de sănătate chiar și cu 10 ani, arată Huffington Post.

2. Prietenii te ajută să trăiești mai mult – Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Brigham Young a arătat că prietenii pot crește speranța de viață cu până la 50 de procente, indiferent de vârsta pe care o ai. În schimb, izolarea socială poate fi la fel de dăunătoare precum fumatul a 15 țigări pe zi, consumul de alcool, lipsa activității fizice și este de trei ori mai periculoasă decât obezitatea, punctează cercetătorii.

3. Prietenii te ajută să ai un somn mai odihnitor – un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Chicago a descoperit că singurătatea poate conduce la scăderea calității somnului, scrie Health.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s