CÎND EŞTI PE MAREA VIEŢII

CÎND EŞTI PE MAREA VIEŢII (Matei.14:23-34)  By David (duţu) Miclea


*Cuvînt de învăţătură: Dar, cand a vazut ca vantul era tare, s-a temut; si, fiindca incepea sa se afunde, a strigat: „Doamne, scapa-ma!” Indata, Isus a intins mana, l-a apucat si i-a zis: „Putin credinciosule, pentru ce te-ai indoit?” (Matei.14:30-31).

CÎND VÎNTUL ÎŢI ESTE ÎMPOTRIVĂ, ŞI VALURILE PREA MARI PERICOLUL DE ÎNEC ESTE FOARTE MARE, CE E DE FĂCUT ÎN SITUAŢII ASEMĂNĂTOARE:

1. NU TE ÎNFRICA DE NEPREVĂZUTELE DIN VIAŢĂ: Cand L-au vazut ucenicii umbland pe mare, s-au inspaimantat si au zis: „Este o naluca!” Si, de frica, au tipat.(vers.26).

2. NU TE ÎNFRICA DE FURTUNILE / VÎNTUL DIN VIAŢA TA: 30. Dar, cand a vazut ca vantul era tare, s-a temut; (vers.30)nu tot deauna vîntul are scopul să distrugă, uneori vîntul e chiar bun; pentru polenizare, pentru împrospătarea aerului, în cazul lui Petru pentru a se încerca credinţa acestui mare apostol.

3. CONTROLEAZĂ-ŢI EMOŢILE STARE ÎNCEARCĂ SĂ DEPĂŞEŞTI FRICA: Caci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica, ci de putere, de dragoste si de chibzuinta. (2Tim.1:7).

4. AI CREDINŢĂ ÎN DUMNEZEU, EL E PE APROAPE CHIAR DACĂ TU NU ÎL VEZI ORI ARĂTAREA LUI E DIFERITĂ DECUM TE AŞTEPTAI: Cand L-au vazut ucenicii umbland pe mare, s-au inspaimantat si au zis: „Este o naluca!” Si, de frica, au tipat.(vers.26),ai credinţă . nu te teme. Isus a luat cuvantul si le-a zis: „Aveti credinta in Dumnezeu! (Marc.11:22).

5.BAZEAZĂ-TE PE CUVÎNTUL DOMNULUI: Isus le-a zis indata: „Indrazniti, Eu sunt; nu va temeti!” (vers.27).

6.APELEAZĂ LA AJUTORUL DOMNULUI: Dar, cand a vazut ca vantul era tare, s-a temut; si, fiindca incepea sa se afunde, a strigat: „Doamne, scapa-ma!” (vers.30).

7. ACCEPTĂ MUSTRARE DOMNULUI CĂ E BINE VENITĂ, CA O LECŢIE PENTRU NOILE FURTUNI DIN VIAŢA TA, CĂCI FURUNILE SE VOR TERMINA NUMAI CÎND AICI VOM TERMINA ALERGAREA:”… O, tu Puțin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?” (vers.31).

8. RECUNOAŞTE CĂ IZBĂVIREA DIN FURTUNILE VIEŢI E DATORITĂ LUI, ADU ÎNCHINAREA CE O MERITĂ ŞI RECUNOAŞTE DUMNEZEIREA SA: „Cu adevarat, Tu esti Fiul lui Dumnezeu!” (vers.33).

~maiepuţin~
(duţu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s