ÎNVĂŢĂTURI DIRECTE DE LA ISUS DESPRE FELUL CUM SĂ NE RUGĂM 2.

ÎNVĂŢĂTURI DIRECTE DE LA ISUS DESPRE FELUL CUM SĂ NE RUGĂM 2. Luca.18:1-8a) By David(duţu) Miclea

Nu orice rugăciune, şi nu orice fel în care ne rugăm va fi bine văzut de Isus.

Să privim cîteva din instrucţiunile date direct de Isus cu privire la rugăciune.

FĂ TOT CE ÎŢI SPUNE…

*Isus ne învaţă: Ci tu, cand te rogi, intra in odaita ta, incuie-ti usa si roaga-te Tatalui tau, care este in ascuns; si Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati. (Mat.6:6) .

Prin rugăciune ajungem pînă la Tatăl Ceresc, şi se rezolvă probleme care niciodată nu se puteau rezolva altfel. De aceia plini de umilinţă să spunem ca ucenici de altă dată: „Doamne, învață-ne să ne rugăm.”

Versetul amintit este un verset care exprimă sugestia , învăţătura Mîntuitorului cu privire la rugăciune, să privim împreună desprizînd cîteva gînduri importante din ce a vrut El să ne spună:

1.CAUTĂ UN LOC DE RUGĂCIUNE

-Locul poate să fie ori unde în casa ta, în office, în grădina ta, în stradă în oraş, ori…, un loc unde în umilinţă să poţi să intri în audienţă la Dumnezeu, să fii tu şi Domnul, să fi dispus să ceri, să fi dispus să-L asculţi, să fii dispus să ai o conversaţie cu El chiar pe genunchi, că pînă la urmă, creştinism însemnează relaţie cu Hristos, la fel şi rugăciunea, relaţie/părtăşie cu Domnul.

2.PREGĂTEŞTE-ŢI URECHEA SĂ-L AUZI PE DOMNUL

-Samuel după ce a înţeles că este Domnul Cel care are un cuvînt să îi transmită a spus:”Vorbeşte Doamne că robul tău ascultă” , numai cînd în inima lui Samuel a fost linişte, şi în urma faptului că i-a cunoscut vocea Domnului a început Dumnezeu să îi vorbească. Evanghelistul spune; oile Mele cunosc glasul Meu şi nu merg după un alt pastor. Cunoşti glasul Domnului, atunci stai şi ascultă căci Domnul are mari lucruri să îţi dezvăluie.

3.ÎNCHIDE UŞA DUPĂ TINE –

Separarea de lume , de zgomotul ei, de bruiajul produs de ea e foarte important cînd vrei să stai în prezenţa Domnului, deci separăte. –Numai dincolo de uşa închuiată după tine se întîmplă minuni de binecuvîntări (uleiul nu se mai termină, mortul este înviat, păcătosul eliberat, şi vameşul mîntuit). –Cauta ca nimic să nu îţi conturbe prezenţa ta cu Domnul, nici telefonul, nici familia, nici lumea, nici…

4. APOI ROAGĂ-TE

-Aici şi acum poţ să spui din toată inima :Ce dulce –mi eşti al rugi ceas, cînd cu lacrămi pe obraz… Rugăciunea ta în odăiţa ta, poate să ajungă pînă la strigăte mari, pînă la lacrămi de căinţă, de mulţumire, căci eşti liber în prezenţa Sa.

5. AŞTEAPTĂ RĂSPUNSUL

-DimineaŞa îmi îndrept rugăciunea înspre Tine şi aştept. Dumnezeu în tăcere, în odăiţa închisă, îţi va aduce răspuns la rugăciunea ta.

*Fii binecuvîntat de Domnul
VA URMA…

~maiepuţin~

(duţu)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s