CE AR FI MAI BINE, PESCAR OR DOCTOR ?

CE AR FI MAI BINE, PESCAR OR DOCTOR ?      By David (duţu) Miclea 

Isus le-a zis: “Veniti dupa Mine, si va voi face pescari de oameni.” (Marc.1:17)

 

Primii ucenici alesi de Domnul Isus Hristos au fost pescari,nu doctori.

Ei au fost chemati sa devina pescari de oameni. Pentru a prinde peste pescarul va trebui sa mearga la apa,la lac ,la mare,la ocean la rau;va alerga in sus si in jos de-a lungul raului,in cautarea unui loc de unde va prinde peste. Sunt o sumedenie de povestiri pescaresti,unde pescarii se lauda cati si cat de mari au fost pestii.pe care i-au prins (povesti domnu’le .am fost si eu la pescuit si inca la Pacific, am prins o pisica de mare,atata tot m-am si lasat de sportul acesta ,dupa ce imi cumparasem o sumedenie de scule pentru pescuit).

Exista totusi un adevar :pescarul se duce la apa ca sa prinda peste. Nu tot deauna timpul e prielnic,dar un bun pescar stie cand sa arunce undita si o ,sa prinda peste.(inca multi).

Mai nou , si aceia ce sunt chemati sa fie pescari de oamenii , se duca tot la rau sa prinda peste,spre sfarsit de saptamana se intorc cu mreaja goala;mai incearca si Duminca dupa fiecare program;dar e trist nu “pica nimic “;nici un peste…daca se intampla sa cada vreunul in mreaja Duminica , ceva interesant;chiar el pestele sare afara din mreaja si inca repede….

Cu doctori e o alta poveste,ei au birou si asteapta pacientul /bolnavul (pestele ) sa le cada in mreaja ca stiu ei cum sa ii friga.

-Doctor,birou,halat alb (curatie) respectat ,salariu mai bun….

-Pescar (pastor),n-am ce face la birou ,ca si asa nu vine nimeni numai Duminica;mai mult munca de teren,salariu de fiecare data cu mari intrebari(de ce si cum,si ce fac pentru el?) nopti nedormite,nu prea mult timp de familie (bolnavi ma astapta,cei rai din spatele gratelor ma imploara sa ii scot afara,comitetul ma ia la intrebari de fiecare data despre programul de Duminica care uneori e condus de alti (eu sunt in umbra) iarba trebuie taiata,si gardul biserici reparat,ce sa mai spun de gardul din fata casei au trecut de mult caini prin el…Pastor,(sa ma gandesc un pic) o viata stresanta,cu gandul la rasplatirile de dupa moarte…Daca le-as combina ;pastoria si cu doctoria ,ce ar iesi ? doctor ,pastor….Hm!!!,.suna bine:sa fie atunci asa:”fr Pastor / Doctor …..

*Dar de cand am invatat sa devenim” multilaterali dezvoltati si pregatiti” pescari au devenit doctori si stau si asteapta dupa peste ,sa vina in mreaja lor…In timp ce pesti se incalzesc in apa lacului.

-Hm! ,o sa prind ceva azi ori nu?!!!

Chiar intr-o vreme unde criza e in toi si fiecare se loveste de ea ,Hristos inca mai da de lucru si inca mult. El are nevoie de” pescari”…

*Fi gata ,intareste-te ,in Domnul si in puterea tariei Lui,

*Imbraca-te cu toata armura lui Dumnezeu, ca sa puteti tine piept impotriva uneltirilor diavolului , luati toata armura lui Dumnezeu, ca sa va puteti impotrivi in ziua cea rea si sa ramaneti in picioare, dupa ce veti fi biruit totul.

*Stai pregatit cu mijlocul incins in adevar,imbracat in platosa neptihanirii,

*Ia-ti drept cizme ; ravna Evangheliei pacii., te vor astepta drumuri pline de noroi;Evanghelia trebuie dusa inca (n-a ajuns la marginile pamantului ),

*Sagetile for fi multe din diferite directi .i-ati scutul credintei, cu care veti putea stinge toate sagetile arzatoare ale celui rau.

*Fi gata cu coiful mantuirii si sabia Duhului (Cuvantul lui Dumnezeu).Sabia are doua taisuri,iar tu incepe sa tai ,in primul rand din tine tot ce e rau.apoi continua si la alti…

*Locul rugaciuni,sa iti fie marcat in covorul unde a ramas imprimat adanc picioarele ingenunchiate,in timp ce ,prin Duhul, inalti tot felul de rugaciuni si cereri.

*Fi vegheator,plin de staruinta in rugaciune pentru toti sfintii si pentru toti muritori ,pentru care esti chemat sa ii aduci la Hristos ,la sfintenie.

*Fi un luptator in lucrul care iti este incredintat,dar nu impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti.

*Un ultim gand tu esti chemat sa fi pescar de oamenii,balta lumii incalzeste si ameteste pesti de vii ,tu esti chemat sa ii scoti la mal:arunca mreaja dupa ei….

***Esti gata sa ii auzi chemarea: “Veniti dupa Mine, si va voi face pescari de oameni.” (Mat.4:19)

~maieputin~

(dutu)

Reclame

Un gând despre „CE AR FI MAI BINE, PESCAR OR DOCTOR ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s