PAVEL UN APOSTOL DEOSEBIT 3.

PAVEL UN APOSTOL DEOSEBIT 3. (Fapte.20:19-39)   By David (duţu) Miclea


SLUJBA SLUJITORULUI ADEVĂRAT

20.Slujitorul care şie să dea directive precise – luaţi seama (vers.28a).
21. Slujitorul care recunoaşte pe alţi slujitori în lucrare – v-a pus Duhul Sfînt (vers.28b).
22. Slujitorul care recunoaşte că nu e proprietarul Biserici, ci Cel care a cîştigat-o cu sîngele Său- Isus e proprietarul Bisericii Sale (vers.28c).
23. Slujitorul care acceptă că turma este în pericol din partea celor de afară – lupi răpitori,necruţători faţă de turmă (vers.29).
24. Slujitorul care e vigilant la pericolele din interiorul biserici, pericolul învăţătorilor străini – care vor învăţa lucruri stricăcioase ca să atragă pe mulţi (vers.30).
25. Slujitorul care îndeamnă pe alţi slujitori la veghere, dar care el însuşi e o pildă de urmat- timp de trei ani, zi si noapte, n-am incetat sa sfatuiesc cu lacrimi pe fiecare din voi (vers.31).
26. Slujitorul care recunoaşte şi acceptă paza cerească – va incredintez in mana lui Dumnezeu si a Cuvantului harului Sau(vers.32).
27. Slujitorul care a văzut interesele Evangheliei mai presus decît interesele personale –lucrînd cu gîndul la răsplătirile veşnice: „Este mai ferice sa dai decat sa primesti.” (vers.33-35).
28. Slujitorul care se pleacă la rugăciune cu alţi lucrători- s-a rugat impreuna cu ei toti(vers.36) (cunosc un păstorin a cărui sfinţenie in ghilimele nu îi dă voie să se plece în genunchi cu alţi lucrători, se consideră mai sfînt ca toţi şi încă conduce o biserică foarte mare).
29. Slujitorul de care te despărţeşti cu greu, chiar dacă e nevoie – Si au izbucnit cu totii in lacrimi, au cazut pe grumazul lui Pavel si l-au sarutat(vers.37).
30. Slujitorul de care te întristezi de plecarea lui, şi nu aştepţi să plece, să te scapi de el – caci erau intristati mai ales de vorba pe care le-o spusese el (vers.38a).
31.Slujitorul de care să nu te mai poţi despărţi – l-au petrecut pana la corabie (vers.38b).

Nu degeaba a spus Apostolul că ne roagă să călcăm pe urmele lui: De aceea va rog sa calcati pe urmele mele. (1Cor.4:16), şi încă ceva, era sigur că el păşeşte în urma paşilor lui Isus: Calcati pe urmele mele, intrucat si eu calc pe urmele lui Hristos. (1Cor.11:1).

***Doamne ajută pe fiecare slujitor să fie cu adevărat în slujba Ta. Amin.
~maiepuţin~
(duţu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s