Hoții de lumină

Hoții de lumină

Hoții de lumină
Mă impresionează de fiecare dată grija specială a Bisericii pentru lumină. Lumina vine de la Ierusalim, cu un avion special, ajunge în București și de aici pleacă în toată țara. Se fac eforturi deosebite, cu costuri pe măsură, pentru ca fiecare român să aibă în casă lumina despre care se pretinde că e venită din cer.

Din candela așezată în casele oamenilor, lumina veghează bucatele bogate, iepurașul de pluș și ouălele frumos colorate și apoi se stinge… Te-ai aștepta, după atâta lumină, ca de mâine, România să fie luminată pe de-a-ntregul.

Paradoxal, însă, noi încă ne zbatem orbește într-un întuneric ce nu se mai termină. Ca în romanul lui Dickens, ceața este peste tot, și parcă cel mai mult în sufletele oamenilor. Unde este deci Lumina din noaptea învierii?

Curios sau nu, Iisus nu le-a adus ucenicilor Săi foc din cer, ca la Sanctuar, și nici ouă roșii sau iepurași. Le-a adus pace, bucurie și o misiune universală. Cât despre mâncare, Evangheliile vorbesc doar despre puțin pește și un fagure de miere.

Dar Iisus nu doar a adus lumina, El este Lumina. O lumină care ajunge la noi în fiecare zi, prin textul Scripturii, prin flori, prin raze de soare, prin zâmbetul copiilor, prin lacrimile mamei, prin nori și prin ploaie. Nu se păstrează în candele, ci în suflete, nu se consumă, ci ne consumă împotrivirea față de Dumnezeu, nu durează o zi, ci o veșnicie. Lumina acesta căutăm să vi-o aducem și noi, cei de la Semnele timpului. Poate pare pompos, dar e ceea ce credem și încercăm în fiecare zi – să adunăm lumină și să împrăștiem lumină.

Cât despre hoții de lumină, ei sunt în noi toți, în tot întunericul pe care îl răspândim, în numele luminii, prin zâmbete false, prin credință de paradă, prin ambiții și orgolii absurde, prin uitarea lui Dumnezeu. Dar întunericul nu va rămâne veșnic. Și, când peste întunericul din noi, „atotputernicul fiat” aduce lumina, atunci ne recăpătăm speranța, simțim cum se naște doar pentru noi întreaga lume. Să vă încurajăm să credeți în realitatea unei asemenea trăiri credem că este misiunea noastră și vrem să fie darul nostru pentru cei care ne citesc.

Sursa:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s