PIEDICI FOLOSITE DE INGRIJORARE IN CALEA SPRE FERICIRE

PIEDICI FOLOSITE DE INGRIJORARE IN CALEA SPRE FERICIRE (Matei.6:19-34) By David(duţu) Miclea


Chiar daca ingrijorarea prezinta o multime de pericole pentru sanatatea omului si a relatilor cu cei din jur ,finta omeneasca traieste sub acest imperiu numit:”Ingrijorare”.

PIEDICI FOLOSITE DE INGRIJORARE IN CALEA SPRE FERICIRE:

(1) OMUL ESTE OBSEDAT IN A SE IMBOGATI
• De aceea va spun: nu va ingrijorati de viata voastra, gandindu-va ce veti manca sau ce veti bea; nici de trupul vostru, gandindu-va cu ce va veti imbraca. Oare nu este viata mai mult decat hrana, si trupul mai mult decat imbracamintea? (Vers.25)
• Preafericitul Augustin spunea:In lumea aceasta traim in doua imperi:1 A fii; si 2 A avea.
Din tot deauna omul si-a dorit sa aiba ,si sa fie cineva,ce nu a inteles,omul ,caci pentru a le dobandi se plateste greu.
Excesul de mancare,bautura,imbracaminte poate sa adauge stress/ingrijorare in viata fiecaruia dintre noi. Avem mai multa mancare intr-o zi decat alti intr-o luna.In vremea tinereti un pui de gaina era impartit in 10 si mama se plimba in jurul mesi cu labosul in mana si din cand in cand intreba:”mai vreti?,mai am o aripa.mai am o bucata dintr-un picior.Astazi un pui fript pentru uni nu e decat o mica gustarica,apoi se deschide pofta. Frigiderele pline,garderobele incarcate,pantofi pentru fiecare duminica din an si inca in plus pentru serviciu ori sport.Am ajuns sa ne imbuibam de atatea lucruri.Cine mai asculta de vorba apostolului Pavel:’daca avem ce sa mancam si cu ce sa ne imbracam ne este de ajuns,iar inteleptul Solomon spune:Dulce e somnul lucratorului fie ca mananca mult,fie ca mananca putin.dar pe cel bogat imbuibarea nu Il lasa sa doarma( Ecl.5:12) Mantuitorul ne prezinta pamantul un loc al nesigurantei,un loc ce va fi nimicit ,de aceea ne indeamna sa ne strangem comori acolo unde resista;molia,hoti,timpul nu au nici o putere sa le distruga. O comoara ce va ramane vesnic in ceruri.

(2) TEAMA DE VIITOR.
* Nu va ingrijorati, dar, de ziua demaine; caci ziua demainese va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei. (vers.34)
Totul in jur ne spune despre un viitor nu prea fericit, stirile,ziarele,televiziunea ne prezinta un viitor intunecos,ne aduc stiri negativiste. Da asa este si ne influenteaza viata si bietul om aduna pentru viitor.Biblia ,ne invata altceva:sa nu ne ingrijoram pentru ziua de maine ,ci sa traim astazi.Poate nu o sa mai avem un maine,si ingrijorandu-ne pierdem binecuvantarea zilei de azi.

(3) NE INGRIJORAM DE APARENTA NOASTRA(DE FELUL CUM ARATAM ,CUM SANTEM IMBRACATI)
* Si apoi, cine dintre voi, chiar ingrijorandu-se, poate sa adauge macar un cot la inaltimea lui? Si de ce va ingrijorati de imbracaminte? Uitati-va cu bagare de seama cum cresc crinii de pe camp: ei nici nu torc, nici nu tes; totusi va spun ca nici chiar Solomon, in toata slava lui, nu s-a imbracat ca unul din ei. Asa ca, daca astfel imbraca Dumnezeu iarba de pe camp, care astazi este, dar maine va fi aruncata in cuptor, nu va va imbraca El cu mult mai mult pe voi, putin credinciosilor? (Matei.6:27-30)
Ingrijorandu-ne nu putem adauga nimic la inaltimea noastra.
-cel slab se ingrijoreaza ;cum sa ma ingras.
-cel gras se ingrijoreaza ;cum sa slabesc.
-uratul cum sa se faca frumos si frumosul cum sa devina( urat,putin exagerat)mai frumos,cel mic cum sa devina inalt ,cel inalt cum sa devina mai scund. Ingrijorarea este o pierdere de vreme.Isus a spus nu puteti sa adaugati macar un cot;deci faliment,obsedati de gandul cum sa devenim frumosi am produs ceea mai puternica industrie din lume .Reviste,video,casete,aparate de slabit ori de a ne ingrasa,alifi pentru riduri(cute) ,Vaseline pentru cresterea parului,transplanturi de organe si operati si multe altele.O industrie prea scumpa. Mantuitorul a spus :Faliment,nu putem adauga la inaltimea noastra nimic,parul cade,dinti ne parasesc,noi imbatrnim ,sa luam sfatul lui Isus ;nu va ingrijorati.Don’t worry ,be happy!

(4) INGRIJORAREA NE PUNE PE ACEIASI TREAPTA CU A PAGANILOR. *Fiindca toate aceste lucruri Neamurile le cauta. Tatal vostru cel ceresc stie ca aveti trebuinta de ele.(Vers.32)
E adevarat ca traim intr-un timp stresant: e-mail,celulare,fast food,ne pun insituati de ingrijorare familile/copii,bani,economia,dar ca si copii a lui Dumnezeu noi trebuie sa fim deosebiti de ceilalti oamenii,pentru caci noi stim in cine ne incredem ,El ne-a promis nu ne va lasa.
Sa ne pastram increderea in Dumnezeu si El nu ne va parasi. Sa nu fiti iubitori de bani. Multumiti-va cu ce aveti, caci El insusi a zis: “Nicidecum n-am sa te las, cu niciun chip nu te voi parasi.” (Evr.13:5)

~maiepuţin~
(duţu)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s