6 secrete ale cuplurilor fericite

6 secrete ale cuplurilor fericite


Se țin de mână la fel de strâns ca în prima zi a relației lor, chipul li se luminează de fiecare dată când se revăd și păstrează entuziasmul și curiozitatea unor proaspăt îndrăgostiți chiar dacă povestea lor de dragoste a început acum mulți ani. Cum reușesc? Află câteva din secretele care mențin o relație romantică intensă

O relație de dragoste înseamnă mai mult decât găsirea acelei persoane speciale cu care să îți împarți viața, subliniază Angel Chernoff, coautoarea blogului de dezvoltare personală Marc and Angel. Comunicarea, onestitatea, loialitatea, încrederea, dar și atracția sunt câteva elemente care ajută la construirea unei relații solide între doi oameni. Ambii parteneri trebuie să lucreze împreună la întărirea conexiunii, pentru ca aceasta să reziste în timp tuturor obstacolelor și provocărilor care apar. Pentru a reuși, cuplurile cu adevărat fericite au adoptat câteva obiceiuri și practici simple, dar eficiente, care îi ajută să rămână cel puțin la fel de implicați în relație precum erau la început:

Își fac întotdeauna timp unul pentru celălalt. Poate una dintre cele mai mari amenințări într-un cuplu este neglijarea din cauza lipsei acordării atenției, punctează Chernoff. Timpul petrecut împreună vă apropie, vă lasă să vă descoperiți în continuare și, în același timp, este o dovadă puternică a faptului că ești interesat de celălalt și că îi oferi un dar de neprețuit: întreaga ta atenție și tot sprijinul tău. Este un gest simplu care îi arată celuilalt că „merită efortul”.
Își spun întotdeauna ceea ce simt, atunci când o simt. Chiar dacă partenerul tău știe că are parte de toată dragostea și afecțiunea ta, arată-i ori de câte ori ai ocazia, prin cuvinte, ori prin gesturi, că încă păstrezi sentimente puternice față de acesta. Nu aștepta să treacă ziua pentru a-i face acest lucru cunoscut.

Văd latura frumoasă a celuilalt. Ceea ce vezi în celălalt poate determina modul în care va evolua relația voastră, notează Angel. De aceea, este important să ții întotdeauna cont de acele lucruri care fac din partenerul tău acea persoană minunată de care te-ai îndrăgostit și cu care ți-ai împărțit viața până în aceste clipe. Cu toții greșim și niciunul dintre noi nu este perfect, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne raportăm numai la defecte, pentru că astfel s-ar putea să omitem exact acele lucruri pozitive care îl fac pe celălalt o persoană atât de frumoasă.

Se țin de mână. Acest simplu gest oferă afecțiune, confort și sentimentul de protecție partenerului, subliniază New York Times. Un tânăr de 23 de ani de la Universitatea din Maine afirma că „este mult mai intim să ții pe cineva de mână decât să îi oferi un sărut”, citează sursa.
Își spun întotdeauna adevărul. – Poate ai impresia că ascunzând adevărul îl protejezi pe celălalt, însă astfel de episoade pot naște sentimente de insecuritate și pot conduce chiar la pierderea încrederii în cuplu.

Se roagă împreună. Este important să aloci timp activităților comune într-o relație, iar ritualurile religioase pot fi una dintre acestea. Atunci când te rogi împreună cu partenerul de viață construiești o stare unică de aromnie în cuplu, subliniază Catholic Match. În același timp, împărtășesc aceleași speranțe, credințe și virtuți. Chiar dacă uneori preferi să citești Scriptura în solitudine, ori să te confesezi Divinității singur, îți poți aloca timp pentru a spune o rugăciune înainte de culcare sau înaintea mesei alături de partenerul tău de viață, ori puteți citi amândoi și apoi discuta diverse pasaje biblice.

Sursa:    http://semneletimpului.ro/social/relatii/cuplu/6-secrete-ale-cuplurilor-fericite.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s