RUGĂCIUNILE DOMNULUI ISUS (17)

RUGĂCIUNILE DOMNULUI ISUS (17) By David (duţu) Miclea

Rugaciunea domneasca – Luc.11:1-4

PRETENTILE PE CARE LE ARE RUGACIUNEA CA IA SA FIE ASCULTATA (Luca.11:1-4; Matei.6:5-13)

Cu cat de rogi mai din adanc, cu atat ajungi mai sus.

Rugaciunea in sine are cateva pretentii care ,daca sunt indeplinite ,atunci putem sa ne asteptam la un raspuns din  partea lui Dumnezeu.

Pretentile rugaciuni:

1.RUGACIUNEA TREBUIE SA AIBA O DESTINATIE PRECISA.

-Poate va-ti intalnit cu prieteni,pe care nu ia-ti mai vazut de multa vreme.Ce faci prietene?nu mai sunat? Nu mi-ai scris nici pe F-Book nici un E-mail?O,nu te-am sunat,i-a sa vedem unde ai sunat,si daca un numar e gresit o litera lipseste ,telfonul suna in alta parte E-mailul ajunge unde nu te astepti. Asa e si cu rugaciunea ,de aceea Isus ne-a invatat cum sa ne rugam si ne-a spus sa folosim o destinatie precisa,,nu sfanta Marie,nu sfintii,nu un pastor oarecare ci o destinatie precisa :Tatal Nostru ,adica la Dumnezeu.

Noi adresam plicuri punem timbre,le trimitem prin posta,apasam un simplu clic la computer si le trimitem la destinatie ele vor ajunge ,daca, adresa este corecta.

Sa nu uitam ori de cate ori folosim adresa corecta la rugaciunile noastre :

Destinatia :Dumnezeu Tatal Nostru. Loc.Cerul ,sa fim siguri ca ele vor ajunge acolo.

Da,  sa ne rugam Celui care toate lucrurile sunt cu putinta (Marcu 10:27) ca El sa isi desavarseasca lucrarea.

2.RUGACIUNEA PRETINDE O RELATIE CU DESTINATARUL

-Sa il cunoastem ,si El sa ne cunoasca pe noi.Pe F-Book oameni isi trimit mesage si spun as vrea sa te am ca prieten,un om serios te respinge:ia stai putin de unde ma cunosti ..

Trebuie sa avem o relatie ca intre un tata si copilul lui,ca atunci cand ii vom spune Tata ,El sa ne raspunda.

O istorioare din vreme Imperului Roman ne descrie ,o scena vrednica de admirat; in capitala imperului,la Roma,se aducea onoruri celor ce au reusit sa se intoarca bucurosi si victoriosi din lupte.Intr-o asemena situatie,oamenii stateau in tribune si aplaudau coloana care mergeau in fata  lor;conducatori armatei urmata de toata prada de razboi,avere si multimi de robi si roabe.La o asemenea festivitate in tribuna,alaturi de familie era si un baiat ,care admira pe biruitori.Dintr-odata  copilul sare din tribuna,un soldat de pe marginea strazi il opreste:”stai copile,nu se poate acuma,trece comandantul de ostii” Pentru o asemenea intrebare copilul se pare caci avea raspunsul pregatit:”       Pentru       d-voastra e adevarat ,e commandant de ostii,dar pentru mine,e mult mai mult,acel commandant,e tatal meu,tu stii aceasta?”si strigand :taticule” a sarit in carul de lupta.Da trebuie sa avem o relatie ca sa cerem de la Tatal si El sa ne raspunda.

3.RUGACIUNEA ,PRETINDE UN SCOP PRECIS

-Un scop clar si précis pentru ce ne rugam.Mantuitorul ne invata :sa nu fim ca fatarnici,care cred ca daca spun o multime de vorbe vor fi ascultati.Cand te rogi, poti sa ceri painea de fiecare zi,paza Lui,protectia Lui pentru acum si pentru viitorul nostru.Un tanar lenes din Portland spunea tatalui (un om muncitor) munceste tata ca sa avem..Sa nu uitam rugaciunea nu e calea prin care intotdeauna obtinem ce vrem,ci prin ea devenim ceea ce Dumnezeu vrea sa devenim si primim ceea ce Dumnezeu stie ca ne trebuie.Sa evitam rugaciunile lungi (in public) pe cat e posibil sa ne limitam la exentialul de care avem nevoie,ca Tatal nostru  stie de ce avem nevoie (Matei.6:8). Intocmai ca si Petru pe ape:”Doamne scapa-ma”. O matusa ,dupa  ce a asezat mancarea pe masa ,i-a chemat pe toti la rugaciune.Ea incepe sa se roage:ai mila de toti(si da numele pe rand),apoi continua cu ai mila de.. trece o buna bucata ,de cand matusa se tot ruga, dar copilul cel mare (pastor acum) care nu mai putea de flamand:”Mama .dar mai gaseste odata si Aminul ca eu nu mai pot de flamand.

4.RUGACIUNEA TREBUIE SA FIE O COMUNICARE

Daca vrei sa te auda Dumnezeu cand te rogi  trebuie sa-L auzi si tu cand iti vorbeste.

-O conversatie;cand ai stat ultima data cu EL de vorba ca si cu un prieten.Avem un mare privelegiu ,ca prin rugaciunie sa comunicam cu Dumnezeu,mi-ar place o asemenea conversatie ,rugati-va neancetat,in tot timpul ,la timp si ne la timp,sa practicam si noi.

Rugaciune incepe prin a vorbi  noi cu Dumnezeu,si sfarseste prin a asculta de El.In timpul rugaciuni sa lasam urechea deschisa ,sa putem auzi ce Dumnezeu vrea sa ne vorbeasca.

Cel mai frumos timp al rugaciuni ,e sa stii sa iti faci timp sa asculti.

Nu te stradui in rugaciune sa il trimiti pe Dumnezeu la Spital,ci dute tu caci El e acolo inainte de al trimite tu.

5.RUGACIUNEA TREBUIE PRACTICATA

-Rugaciunea are pretentia aceasta sa fie practicata,in armata era un proverb:repetitia e mama invataturii.In lume este un proverb:teoria ca teorie,dar practica ne omoara.

Multi stiu sa vorbeasca despre rugaciune,dar e nevoie de oameni care sa practice rugaciunea. Wulbrant avea o vorba:”Niciodata sa nu spui rugaciunii,ci sa te rogi”.

Apostoli,sfinti ,nu au facut teorie despre rugaciune,ei au practicat rugaciunea:David s-a rugat,Daniel s-a rugat,cei trei tineri s-au rugat. Practica rugaciunea,Dumnezeu aduce minunea.In urma rugaciunilor se intampla minuni,Iacov descrind pe Ilie spunea:”un om cu aceleasi slabiciuni ca si noi,dar s-a rugat pana ce s-a intamplat ceva, a venit ploaie.

Sa avem lozinca aceasta in engleza:PUSH (roagate ,pana cand se  intampla ceva).

*Cand ne rugam ,atunci trebuie chiar sa ne rugam.

*Fiţi binecuvîntaţi de Domnul!

~maiepuţin~ 

(duţu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s