RUGĂCIUNILE DOMNULUI ISUS (6)

 RUGĂCIUNILE DOMNULUI ISUS (6)   By David (duţu) Miclea

Rugaciunea din Ghetsimani – Mat.26:36-44

*Cuvîntul de aur: Vegheati si rugati-va, ca sa nu cadeti in ispita; duhul, in adevar, este plin de ravna, dar carnea este neputincioasa.” (Mat.26:41)

GHETSIMANI LOCUL RUGĂCIUNI  “ Ghetsimani”,  frumoasa grădină a devenit locul unde Isus s-a dus împreună cu trei dintre ucenicii Săi pentru a se ruga.

N-a fost uşoara clipa despărţirii, chiar pentru aceia Isus s-a depărtat puţin de ucenici, a vrut să fie în părtăşie cu Tatăl, descărcînd durerea sufletului Său.

Biblia descrind starea aceasta spune despre sufletul Său: “este cuprins de o intristare de moarte; ramaneti aici si vegheati impreuna cu Mine.”

 

A intrat într-o conversaţie cu Tatăl prin rugăciune, pentru ca voia lui Dumnezeu Tatăl să se împlinească, apoi s-a întors la ucenicii  pe care i-a găsit dormind…

Poate erau obosiţi, poate nu aveau cheful unei rugăciuni de un ceas, nu ştiu, dar ce şti; e greu cînd observi că cel de lîngă tine, nu este de fapt cu tine în situaţile dificile şi grele prin care trecem. Isus îi mustră, pe drept meritau, unde e prietenia, unde e mina de ajutor la necaz, unde e solidaritatea?

 

Şi nouă ne este dat să întimpinăm situaţi la fel, Isus ne învaţă să trecem peste obstacolul acesta şi să ne ducem înapoi la rugăciune, la conversaţie cu Tatăl ceresc care poate să resolve cauzele noastre chiar dacă o lume întreagă este împotrivă.

 

Atunci cînd a ştiut, că are reuşită în rugăciune, chiar dacă a trebuit să stăruie în ea (rugăciune) s-a întors liniştit la ucenici Lui, dovedind din nou atoritatea Lui de lider al mici grupări.

 

*Ma duce gîndul la copii mei în vremea cînd erau mici: “Din cauza jucăriilor ajung să se certe, la care baiatul fiind mai mic, si vedea că pierde teren în faţa surori lui , fuge repede în coltul cameriei si rosteşte o rugăciune: Doamne Işusă…Diana m-a bătut, acum eu mă duc să mă joc, ai grijă de ea…”Ce încrezător a fost că Dumnezeu (Isus) l-a asculta, încît a şi uitat de problema cu bătaia, a trecut la făza în care era uşurat…

 

***Să depunem cererile noastre înaintea Lui prin credinţă, sunt sigur că El are răspunsul potrivit pentru noi…apoi să ne continuăm viaţă fără prea multe griji, El are un timp în care va veni cu răspunsul, are timpul Lui.

Fiţi binecuvîntaţi de Domnul!

~maiepuţin~

(duţu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s