TU EŞTI CEEA CE MĂNÎNCI…

TU EŞTI CEEA CE MĂNÎNCI…

 

Elixirul tinereţii (cătina românească)

 • Ingrediente: 4 linguri de cătină, 4 mere, 2 linguri de miere, 1 lingură de polen crud, apă Cătina albă este cea mai dot…ată plantă medicinală! Fructele ei ar trebui tratate nu ca simplu aliment, ci ca medicamente naturale de excepţie, adevărate produse farmaceutice oferite de natura gata preparate prin cea mai curată biosinteză. Asociind fructele de cătină cu o nutriţie adecvată, putem realiza un tratament eficient, preventiv şi curativ.
  Cătina este un biotrofic şi un biostimulator de excepţie, un regenerator şi un energizant dintre cele mai puternice, calităţi datorate existenţei în cantităţi apreciabile a serotoninei. Serotonina este cel mai important factor antistres conţinut  în fructele de cătină. Este un hormon cerebral cu rol vasodilatator, dar şi constrictor, precursor al melatoninei, implicat în sinteza proteinelor şi în reglarea nivelului glucozei; este un antioxidant eficace, evită formarea radicalilor liberi, etc.
  Cătina  conţine de două ori mai multă vitamina C decât măceşul şi de 10 ori mai mult decât citricele. În fructele coapte conţinutul depăşeşte 400-800 mg la 100 g suc proaspăt. Alte vitamine prezente în fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regăsim celuloza, betacaroten (într-un procent net superior celui din pulpa de morcov), microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier şi sodiu, uleiuri complexe, etc.
  Cătina ajută la tratarea afecţiunilor oftalmologice, coronariene, hipertensiune arterială şi gingivite. Ajută la tratarea depresiilor, bolii Parkinson, tumorilor, adenoamelor şi leucemiei. Est un foarte bun antiinflamator şi inhibă pofta de mâncare în cazul unor tratamente ale obezităţii, dar în acelaţi timp vitaminizează organismul.
  Este şi diuretică contribuind la curăţirea organismului de toxine. Poate de asemenea să distrugă viermii intestinali. Cătina este un bun sudorific şi mai este folosită şi în tratarea anumitor afecţiuni ginecologice.
  ~maieputin~
  (dutu)
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s