SĂRBĂTORILE ÎN VECHIUL ISRAEL (6)

SĂRBĂTORILE ÎN VECHIUL ISRAEL (6)

SĂRBĂTOAREA CORTURILOR

Sarbătoarea corturilor, ultima sărbătoare a anului era numită şi “Praznicul Corturilor” sau “Sărbătoarea Secerişului”.

Perioada ei era de şapte zile, timp în care evreii trăiau în corturi, lucru ce le amintea de şederea lor într-o ţară străină ca robi, în Egipt.

În timpul celor şapte zile ale sărbătorii trebuiau aduse diferite jertfe mistuite de foc. Precizarea sărbători era bine definită, între două zile de odihnă. Roadele ce erau aduse cu scopul de a împodobi cortul , trebuiau aduse din cei mai frumoşi pomi, apoi ramurile de finici,de copaci stufoşi sau de sălcii de rău (Lev.23:40), toate pentru a crea un ambient cît mai plăcut însă de ce nu cît mai aproapiat de cel din Egipt.

Acest lucru trebuia transmis din generaţie în generaţie după modelul primit de Moise, de la Dumnezeu. Păstrarea acestei sărbători îi duceau cu gîndul la sute de ani în urmă cînd viaţa le era foarte grea, comparative cu ceea ce aveau în ţara făgăduinţei primită ca un dar din partea lui Dumnezeu.

La fiecare al şaptelea an al sărbători Praznicului Corturilor era ceva deosebit şi anume că cu această ocazie se citea Legea public.

Moise le-a dat porunca aceasta: „La fiecare sapte ani, pe vremea anului iertarii, la sarbatoarea Corturilor,  cand tot Israelul va veni sa se infatiseze inaintea Domnului Dumnezeului tau in locul pe care-l va alege El, sa citesti Legea aceasta inaintea intregului Israel, in auzul lor. (Deut.31:10-11).

Ultima zi a acestei sărbători încheia activităţile religioase ale anului.

***Fiţi binecuvîntaţi de Domnul!

~maieputin~

(duţu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s